Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης επανέρχεται, με νέα ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, στο θέμα του έργου του οδικού τμήματος Θερμής – Μανταμάδου και συγκεκριμένα ζητά την έγκριση σχετικής πρόσθετης πίστωσης για την ολοκλήρωση των μελετών.  
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
Τον Υπουργό Οικονομίας& Οικονομικών

Με την από 25 Φεβρουαρίου 2009 ερώτηση μου προς τους Υπουργούς Οικονομίας,  Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., ζητούσα να πληροφορηθώ την εξέλιξη του έργου του οδικού άξονα Θερμής – Μανταμάδου στη Λέσβο, δεδομένου ότι έχει εγκαταλειφθεί η ολοκλήρωση της εκπόνησης των σχετικών μελετών.
Πιο συγκεκριμένα με την ερώτηση επιθυμούσα να μου γνωρίσετε αν προτίθεστε να εγκρίνετε άμεσα πρόσθετη πίστωση ύψους 600.000 € για την ολοκλήρωση της μελέτης του παραπάνω οδικού άξονα, ώστε το έργο να καταστεί ώριμο για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α..
Στην με αρ. Πρωτ. 11219/ΕΥΣ 1635/31-3-09 έγγραφη απάντηση του Υπουργείου σας, αφού αναλύονται διάφορες γνωστές διαδικαστικές λεπτομέρειες, τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για υποβολή πρότασης ένταξης ενός οδικού έργου στο ΕΣΠΑ, η «επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας του φορέα της πρότασης».
Βασικό στοιχείο της επάρκειας θεωρείται ότι είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένης μελέτης και επ’ αυτού η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το υπ. Αριθμ. 490/4-3-09 έγγραφο της αιτείται συμπληρωματική πίστωση στα πλαίσια των πιστώσεων Π.Δ.Ε. έτους 2009, προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη συμπληρωματικής σύμβασης.
Κατόπιν των παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να ικανοποιήσετε το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εγκρίνοντας τη σχετική πρόσθετη πίστωση ύψους 600.000 € για την ολοκλήρωση της μελέτης του οδικού άξονα Θερμής – Μανταμάδου;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ